5 הסכמים בדיני משפחה שחייב להכיר

בתי המשפט עוסקים בנושאים מגוונים מתחומים שונים. עורכי הדין, אשר עובדים בעבור המיוצגים שלהם באולמות בתי המשפט, מתמחים באותם תחומים, על מנת שיוכלו לייצג בתחום התמחותם בצורה הטובה ביותר. אחד מהתחומים הללו הוא תחום המשפחה.

דיני משפחה אלו הדינים השונים בעולם המשפט המתייחסים לסוגיות משפחתיות. בענף משפטי זה ישנם הסכמים רבים בעלי השלכות שונות על התא המשפחתי. הנה 5 הסכמים כאלו שחייב להכיר.

 

הסכמים בדיני משפחה

ענף דיני המשפחה בעולם המשפט נוגע לתחומים רבים שקשורים אל משפחות שונות. נישואים ומחייה משותפת, ידועים בציבור, סיטואציות שונות בתחום ההורות, כמו פונדקאות ואימוץ, הסדרים לפני נישואים, סיומי קשרים ובמקרים מסוימים גם ענייני ירושות. כל אלו נתונים לסמכויות של בתי משפט שונים, כשישנו בית משפט מיוחד לנושא – בית משפט לענייני משפחה.

תחום דיני המשפחה הוא תחום רגיש במיוחד. עו"ד לענייני משפחה הוא איש המקצוע שמטפל מבחינה משפטית בעניינים השונים שיכולים להגיע אל בית המשפט. עו"ד זה הוא עורך דין שעבר התמחות בנושא, כך שיש לו את הידע המשפטי, את היכולות המשפטיות ואת הניסיון הרלוונטי.

 

הנה 5 הסכמים שחייב להכיר בדיני משפחה:

הסכם ממון.

הסכם ממון הוא הסכם שנחתם לרוב לפני נישואים של בני זוג אחד לשנייה. החוק קובע שכאשר בני זוג ייפרדו, הרכוש שלהם יתחלק שווה בשווה. זוגות לא מתכננים להיפרד לפני הנישואים שלהם כמובן, אך הסכם ממון, בו מסדירים את חלוקת הרכוש בעת הפרידה, יכול לתת ראש שקט לשנים ארוכות.

 

הסכם גירושין

זוגות נשואים שרוצים להיפרד בהסכמה, צריכים לחתום על הסכם גירושין. ההסכם הזה קבוע למעשה שהזוג כבר לא יהיה נשוי. בהסכם הזה יש התייחסות לחלוקת הרכוש, לתשלום המזונות ולמשמרות על הילדים.

 

הסכם שלום בית

הליך הגירושין הוא הליך מורכב מאוד, גם מבחינה משפטית כמובן, אך גם מבחינה רגשית. ישנם זוגות שמתגרשים לאחר שנים ארוכות ביחד בעקבות תקופת משבר, כך שמדובר בהחלטה לא פשוטה בכלל, בטח אם לזוג יש ילדים. במקרים רבים, במהלך הליך הגירושין, זוגות מחליטים לתת הזדמנות שנייה בכל זאת. הסכם שלום בית מסדיר את הניסיון החדש הזה וקוצב תקופת זמן, שאחריה יוכל הזוג להמשיך בחיים משותפים או להתגרש בכל זאת.

 

הסכם הורות משותפת

הסכם הורות משותפת מאפשר גם לאנשים שאינם נשואים להקים משפחה. למשל, גבר ואישה שנמצאים בקשרי ידידות טובים, אך אינם מעוניינים להינשא, יכולים להקים משפחה באמצעות הסכם זה.

 

הסכם חיים משותפים

זוגות שאינם מעוניינים להינשא, אלא רק לחיות יחדיו, יכולים לחתום על ההסכם הזה על מנת לממש את הרצון שלהם. בהסכם מוסדרים כמה נושאים הרלוונטיים לקיום זוגיות קבועה כתחליף לנישואין, כמו עניינים כספיים, ענייני התנהגות ופרידה עתידית.

עו"ד לענייני משפחה

 

 

אולי יעניין אותך גם

אלימות במשפחה ראשית
עורך דין משפחה
עורך דין אלימות במשפחה

אלימות במשפחה הינה דבר טרגי אך נפוץ במחוזותינו, אשר דורש התמודדות מיידית ויעילה אשר גופי האכיפה בישראל לא בהכרח מסוגלים לה. התעלמות מאלימות זו עלולה

קרא עוד »