כולנו יודעים שחיילים רבים נפגעים במהלך שירותם הצבאי, אך מעטים מכירים בסוגי הפגיעות הנפוצות שבאות לידי ביטוי במהלך השירות. מדריך זה עולה לאתר, כדי להעלות את המודעות לנושא חשוב זה ולהציג בפניכם את הפגיעות שאירעו לאחרים בעבר. הישארו כאן, תכירו בהן מקרוב ותגלו מה עליכם לעשות אם חוויתם אותן.
פגיעה בשיניים
חיילי סדיר, קבע ומשרתי המילואים עשויים לחוות לא פעם פגיעה בשיניים שנובעת מסיבות שונות. המקרה הנפוץ ביותר נובע מטיפול רשלני שאירע בעת ההגעה לקליניקה של רופא שיניים צבאי. במקרים אחרים, מדובר בפגיעה שאירעה במהלך פעולה מבצעית או אימון. תרחישים אלה מצריכים הגשת תביעה כנגד משרד הביטחון, כדי שניתן יהיה לקבל את הפיצויים המגיעים לנפגע. חשוב לציין שהנפגעים צריכים למלא תחילה דו"ח 141 על פגיעה בצבא ולציין באופן מעמיק ככל הניתן, את הנסיבות שהובילו להגשת התביעה.
שבירת מרפק
פגיעה נוספת שנחשבת לנפוצה מאוד בצבא היא שבירה של עצם המרפק. חשוב לציין שחיילים רבים מגלים לאחר זמן רב את האבחנה על פגיעה זו. החלטנו להציג בפניכם את התסמינים הנפוצים לשבר במרפק, כדי שתוכלו לגלות אם אתם סובלים ממנו:
- נפיחות
- טווח התנועה מוגבל
- כאבים פיזיים
- שטפי דם
גיליתם שאתם סובלים מפגיעה זו? כדאי שתפנו עוד היום לעורך דין שיודע דבר או שניים על תביעות נגד משרד הביטחון.
קרע כתף או ירך
מומחים בתחום האורתופדיה יכולים לספר לכם מתוך שינה שיש 2 סוגים נפוצים של אנשים שסובלים מקרע בכסף או הירך: ספורטאים וחיילים. שכן, אלה מבצעים פעולות ששוחקות את הסחוסים וגורמות לקרעים. התסמינים שיכולים להעיד על פגיעה מסוג זה הם מבנה עצמות לא עגול (כלומר, עם בליטות) וכאבים חזקים. פגיעה זו עשויה להשפיע לטווח הרחוק, כך שחשוב לטפל בה בהתאם ולבדוק את הזכאות לקבלת פיצויים מטעם משרד הביטחון.
שבר באגודל
אי אפשר להתעלם מהפגיעה הנפוצה ביותר שקורית לחיילים במהלך אימונים, בעת היתקלות במבצע צבאי או בהרמת משאות כבדים. פגיעה זו עשויה להוביל לעקמומיות, נפיחות והגבלה של תנועת האגודל. תסמינים אלה מחייבים צילום רנטגן שיאפשר לראות את חומרת הפגיעה. שכן, במצבים מסוימים מתגלה שמדובר בנקע, בעוד במצבים חמורים יותר, עשוי להתגלות שבר. נדגיש שיש צורך באבחון מהיר, כדי להימנע מנזקים בלתי הפיכים, לדוגמא:
- פגיעה בתפקוד של האגודל
- שחיקה של הסחוס
- עיוות של האגודל
נפגעתם? כדאי שתפנו לעורך דין מומלץ
פגיעות שאירעו במהלך השירות הצבאי וגרמו לאיבוד או הפחתה של כושר הפעולה צפויות להוביל להכרה מטעם משרד הביטחון. אם חוויתם את אחת או יותר מהפגיעות שאירעו לעיל, עליכם לפנות לעורך דין משרד הביטחון בהקדם האפשרי. שכן, זה יכול ללוות את הנפגעים ולסייע בהכנת המסמכים הדרושים להגשת התביעה. נדגיש שתוכלו לבצע את פנייה זו באופן עצמאי, אך מדובר במצב שראוי להימנע ממנו. שכן, אתם לא בקיאים בחוק הנכים שקובע את הפיצויים שמגיעים לחיילים שנפגעו במהלך שירותם. עורך הדין לעומת זאת, יודע מהם שלבי התביעה, מה צריך לעשות כדי שתוכלו לממש את הזכויות שמגיעות לכם כחוק ועוד.
השורה התחתונה – צאו לדרך!
מדריך זה ריכז בפניכם את 4 סוגי הפגיעות הנפוצות ביותר שבאות לידי ביטוי במהלך שירות צבאי. בשלב זה יש בידיכם את רוב המידע הדרוש, כך שנותר לכם רק לפנות לעורך דין שיענה על שאלות נוספות שמעניינות אתכם בנוגע לפגיעה האישית שלכם. רגע לפני סיום, נאחל שלא תדעו עוד פגיעות.