אם בעקבות אירוע שקרה במקום העבודה של אדם, נגרם לו נזק רפואי, המשמעות היא שאותו אדם נפגע בתאונת עבודה. גם מי שנפגע עקב סדרה של אירועים קטנים שיצרו באופן מתמשך נזק רפואי גדול יותר במהלך השהות במקום העבודה, ייחשב למי שנפגע בתאונת עבודה או לקה במחלת מקצוע.
במקביל לטיפולים הרפואיים הנחוצים לאחר הפציעה בעבודה, יש קושי כלכלי עקב הפסקת העבודה של העובד הנפגע. במקרה כזה, על העובד להגיש תביעת נכות לביטוח הלאומי, כדי שיוכל לממן את הטיפולים הרפואיים וגם לכלכל את עצמו ואת משפחתו בתקופה שבה אינו יכול לעבוד.
אבחון רפואי
השלב הראשון בהגשת תביעת נכות זה לעשות אבחון רפואי. על העובד הנפגע להתלונן בפני הרופא המטפל בו על כל תסמין או תחושה לא טובה שאירעו בסמוך למועד הפציעה. ישנם מקרים רבים בהם העובד סובל מתסמינים שלא בהכרח נראים קשורים לפגיעה שהוא עבר במקום העבודה, אבל גורם רפואי מוסמך ידע לקשר ביניהם. על כן, יש לערוך בשלב הראשון מיפוי של כל הבעיות הרפואיות מהן סובל המטופל המעוניין לבצע הגשת תביעת נכות.
ועדה רפואית
מי שמגיש תביעת נכות צריך להתייצב בפני ועדה רפואית, שתורכב מרופא אחד או יותר. בוועדה הרפואית ייבחן מצבו הבריאותי של התובע, ותוגש המלצה מטעם רופאי הוועדה על אחוזי הנכות שיש לקבוע לו. כדאי מאוד להתייצב בפני הועדה הרפואית עם עורך דין שמכיר את התחום וכבר היה במעמד הזה.
זה חשוב בראש ובראשונה כדי שהמטופל ירגיש בנוח וברוגע במהלך הבדיקה של הוועדה. זה גם חשוב כדי לוודא שכל הזכויות של התובע באמת ניתנות לו, וכדי לוודא שהועדה עושה את עבודתה נאמנה.
שמירת מסמכים
מרגע שאדם נפגע בעבודה, הוא צובר כמות עצומה של מסמכים, רובם מסמכים רפואיים. החל מהגעת האמבולנס למקום התאונה, הטפסים מתחילים להיערם. גם בחדר המיון יקבל המטופל תיק רפואי עשיר במידע על מצבו הבריאותי ועל הפגיעות שהוא חווה.
לאחר מכן כאשר ייבדק המטופל בבדיקות מתקדמות יותר כמו רנטגן, סי טי או אם אר איי, יתקבלו מסמכים רפואיים המתעדים את תוצאות הבדיקות ואת מצבו של המטופל. חשוב מאוד לדאוג לשמור את כל המסמכים הללו באופן מסודר, גם אם באופן דיגיטלי במחשב. את המסמכים יש להגיש גם בפני הוועדה הרפואית, וגם בפני חברת הביטוח הפרטית במקרה והעובד הנפגע היה מבוטח גם באופן עצמאי.
האם ניתן לערער על החלטת הוועדה הרפואית?
אם אתם חושבים שהועדה הרפואית לא העריכה נכון את מצבכם, ואתם זכאים לפיצוי גבוה יותר ממה שנקבע לכם, תוכלו להגיש ערעור לוועדה. את הערעור יש להגיש לא יאוחר מ-60 יום לאחר מועד קבלת ההחלטה. את הערעור חשוב לבצע תוך היוועצות בעורך דין המתמחה בתחום.